Bali och Gili T

Hej där hemma! Nu har vi njutit av Asien i fem dagar (så mycket att vi nästan glömmer bort bloggen hehe). Tillbringade våra första tre dagar i Kuta. Det är en stad vid som ligger vid en lång strand. Gatorna är fullproppade med barer, restauranger, affärer och stånd. Stranden är ingen paradisstrand utan mer en lång strand där många surfar. 
På kvällarna har vi varit ute och gått på shoppinggatorna bland alla balineser som vill att vi ska handla i deras affär eller stånd. Det gäller att hålla i pengarna och pruta rejält! 
Just nu befinner vi oss på ön Gili Trawangan efter en lång resa med både bil och båt (sveeetttiiigt). Det är en liten ö där det inte finns några motordrivna fordon. Stor skillnad från Kuta där det vimlar av mopeder överallt. Här får man istället akta sig för häst och vagn och cyklar som kommer förbi. Lite mysigt faktiskt! 
Stranden här var inte riktigt sååå fin som vi hade tänkt oss, men ändå fin! Den är inte alls bred, vilket förvånade oss litegrann. Men vi förstod sen att restaurangerna och barerna har byggts "på stranden", all plats utnyttjas på denna ön. Men vattnet är åtminstone turkost och verkligen ljummet! Svalkar knappt när man går i, haha. 
Igår kväll tog alla tre en varsin helkroppsmassage, hittade ett ställe där vi låg i en liten bungalow ut mot havet. Så avkopplande med havets brus, lugn musik och en och annan häst och vagn travandes förbi. Riktigt bra massage! Vi blev verkligen masserade från topp till tå. Det behövde våra backpacker ryggar! Sen testade vi på maten på en "night market", det är ett ställe där lokalt folk ställer upp sitt lilla bord med massa olika mat man får välja på. Förvånansvärt gott och billigt var det med! 12 kr per tallrik betalade vi. Det får vi fortsätta med framöver! Vi trodde egentligen att man ska hålla sig undan fån sånna matstånd. Men vi har hört många historier om att folk faktiskt har blivit dålig av den maten dom åt på "finare" restauranger och inte den från matstånden. Kul att ha testat på "riktigt lokal" mat, för de är de verkligen på sånna små ställen. Återstår bara att se om magarna tyckte de va lika bra. Än så länge har alla klarat sig bra! 
Nu har vi en heldag kvar på ön innan vi tar oss tillbaka till Kuta igen.
Puss och kram! 


Sånna här tempel finns lite här och var runt om i landet. Folk bygger små "bladkorgar" som de lägger på gatan. Ofta utanför sin affär. Typ offergåvor. Också har vi sett att de "heelar" sin affär eller restaurang på morgonen genom att skvätta nåt vatten vid ingången. 

"Bensinstation" med bensin i Absolut Vodka flaskor. 

Chicken Satay. Vi har en ständig jakt på den bästa jordnötssåsen! 

En utav de billigaste rätterna man kan beställa. 

Stranden på Gili Trawangan 



Mysiga restauranger utmed stranden. 

Emma och Jossan testade köttbullar. Mycket gott! 




"Night market"

trepavift.blogg.se

Hej och välkomna till vår reseblogg. Denna bloggen är till för Dig som vill följa oss när vi är ute på vift ''Down Under''. Vår resa börjar nämligen så långt bort hemifrån man kan komma, Nya Zeeland. Därefter tar vi oss mot Australiens östkust. Resan avslutas i Sydostasien och dess paradisstränder. Hälsningar från Emma, Josefina och Mikaela. Enjoy!

RSS 2.0