Att åka buss i Thailand

Vi var på plats utanför hostlet en god stund innan klockan slagit 16. Efter en stund hade klockan redan blivit 10 över och vi började fundera på om vi hade blivit totalt grundlurade. Men då kom tanten vi hade bokat med och ringde och hade sig för att ta reda på vart bussen tagit vägen. 5 minuter, sen var den där blev vi lovade. När den väl kom såg vi det vi hade fasat inför. En minibuss, redan halvt full med både passaserare och bagage. Skulle vi åka i den där, i 14 timmar?! Tänkte vi. Inte nog med att det var trångt när vi satte oss. Det skulle på ytterligare 4 passagerare och deras väskor. 
Det tryyyycktes verkligen in... Såhär kan vi ju inte sitta hela vägen till Bangkok tänkte vi. Efter lite snack med de andra på bussen fick vi klart för oss att vi skulle bara åka en kort sträcka för att sedan byta till en större buss. På en tjejs biljett stod de ''VIP aircon 50 seat''. Puuwwh, vilken lättnad! 
Vi blev avsläppta vid ett gammalt skjul in på nån liten skogsväg. Det såg verkligen inte ut som ett ställe där man hoppar på/byter bussar. Men vi är ju i Thailand så ingenting förvånas man ju egentligen av. Efter lite väntan bland alla myggor kom bussen. En stor buss! Vilket var en lättnad i sig. Men såhär såg den ut inuti..... 
 

Det var bara att finna sig i situationen och göra det bästa utav den. Kul. Jättekul. Snart fylldes bussen upp till max och vi fick inte ha ett helt säte för oss själva... 
Men rätt som de va så stannade bussen och chauffören ropade Bangkok Bangkok, change bus! Vi hade blivit tillsagda att vi skulle åka en ''nonstop buss'' så vi blev gaaanska confused! Den nya bussen vi hoppade in i var såå mycket bättre. Lyckades få tre platser jämte varandra längst bak. Så det fick vi ändå vara nöjda över, även om det var trångt. Någon skönhetssömn blev de ju inte. Halv 6 var vi framme i Bangkok då vi tog oss till Mickas hotell. Vi ska aldrig komma undan smärtfritt, hotellets reception öppnade inte förrän kl 8. Så de va bara att slå sig ner. Emma och Jossan lyckades till och med sova en liten stund. När personalen väl kom blev vi mycket väl bemötta, de är verkligen hjälpsamma! Micka meddelar att det känns tryggt att sova här själv. Nu har vi fått frukost i magarna och ska ta oss till det stora shoppingcentret MBK. Hört mycket om dedär stället så alla är lite spända, hihi! 

 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

trepavift.blogg.se

Hej och välkomna till vår reseblogg. Denna bloggen är till för Dig som vill följa oss när vi är ute på vift ''Down Under''. Vår resa börjar nämligen så långt bort hemifrån man kan komma, Nya Zeeland. Därefter tar vi oss mot Australiens östkust. Resan avslutas i Sydostasien och dess paradisstränder. Hälsningar från Emma, Josefina och Mikaela. Enjoy!

RSS 2.0