Killing Fields och Phnom Pen

Nu testar vi och ser om detta inlägget vill läggas upp istället. Har ett om vår vistelse i Saigon och krigstunnlarna också. Men det var lättare sagt än gjort. Texten är försvunnen och vi orkar inte skriva om inlägget en sjuttioelfte gång. Detta inlägget har dock sparats. Enjoy! 
 
Under vår snabbvisit i Phnom Pen gjorde vi ett besök på The Killing Fields. En vandring genom ett av alla de fält där diktatorn Pol Pot genomförde fruktansvärda folkmord under 1970-talet. 
Vi fick en varsin mp3 spelare där vi fick berättat för oss (på svenska) vad det var för ställe vi var på och vad som hade skett där. Vi fick också höra överlevandes berättelser och om hur deras liv såg ut idag.
Så mycket grymma händelser på en och samma plats... Oroligt sorgligt och svårt att ta in att fruktansvärda saker hade skett precis framför våra fötter för så kort tid sen som slutet av 70-talet. Vi var båda väldigt tagna efter besöket och har svårt att ta in att människor kan vara så otroligt grymma mot varandra, mot ens egna folk dessutom. Att vi svenskar vet såpass lite om Pol Pot var också en liten tankeställare... Vi borde ta lärdom av historien och göra allt vi kan för att inget liknande ska få ske igen!  
Är du i Kambodja och Phnom Pen är The Killing Fields, eller Dödens fält som det också kallas, mycket värt ett besök.











Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

trepavift.blogg.se

Hej och välkomna till vår reseblogg. Denna bloggen är till för Dig som vill följa oss när vi är ute på vift ''Down Under''. Vår resa börjar nämligen så långt bort hemifrån man kan komma, Nya Zeeland. Därefter tar vi oss mot Australiens östkust. Resan avslutas i Sydostasien och dess paradisstränder. Hälsningar från Emma, Josefina och Mikaela. Enjoy!

RSS 2.0