Open Water Divers

Vi tog vårt dykcertifikat på dykskolan Roctopus Dive. På fredagseftermiddagen hade vi vår första lektion direkt efter att vi anlänt till ön. Blev tilldelade kursmaterial och blev indelade i olika grupper med varsin instruktör. Vi fick en svensk tjej, toppen! Med oss i vår grupp hade vi två andra tjejer från Nya Zeeland, en svensk kille och en dansk tjej som höll på med sin ”master-kurs”. Efter första lektionen fick vi hemläxa med en gång. Nästintill halva boken skulle läsas igenom och 60 frågor skulle svaras på tills dagen efter. Puwwhh… Utan något som helst plugg på typ hur längesen som helst var det lite kämpigt med den där hemläxan. Speciellt när det var på engelska och vi hade massa nya ord att ta in. MEN! Vi svarade på alla frågor och somnade sen riktigt gott efter en lång dag med allt från båtresa till plugg. 
Dagen därpå (lördag) blev det tidig uppgång för att mötas vid poolen klockan 7, där vi skulle ha vår första lektion och göra oss bekväma med all utrustning. Hela förmiddagen spenderades i poolen där vi fick lära oss sätta ihop utrusningen, ha olika övningar under vattnet och plocka isär utrustningen. Efter det var det tillbaka till dykskolan för mer teori som gällde. Vi hann knappt få i oss lunchen innan teorifilmen startades. Även denna dag fick vi hemläxa, andra halvan av boken och ytterligare 60 frågor skulle svaras på. Så eftermiddagen spenderades på stranden med teoriboken i högsta hugg. 
Vi är nu inne på vår tredje dag (söndag) på Open Water kursen. Denna dag skulle vi ha vårt slutprov i teorin och även två dyk. Träffades på skolan för en sista genomgång av all teori innan det var dags för provet. Vi blev båda två godkända på teorin! Skönt att släppa det resten av dagarna och bara fokusera på själva dykningarna. 
Vårt första dyk gick vi ner till 12 m. Var ganska dåligt väder denna dag så det var ganska dålig sikt. Men en del fina fiskar och koraller fick vi se! Kul att äntligen få göra ett riktigt dyk. När det var dags för andra dyket gick vi bara ner till ca 10 m. Vågorna hade blivit högre och det var strömt i vattnet. Vi fick verkligen känna på hur det känns att simma i motströms, kändes som att man inte kom någonstans alls. 
Söndagen, som var vår sista dag på kursen, börjades rysligt tidigt. Klockan 6 skulle vi ses på dykskolan för att göra våra två sista dyk. Under vårt första dyk hade vi med oss en fotograf som filmade allt innan, under och efter dyker (köpte filmen som blev riktigt bra!). Vi gick ner till 18 m det första dyket, på detta stället var vattnet mycket klarare än dagen innan man såg allting mycket bättre! Underbar känsla att simma runt i vattnet och känna sig tyngdlös.  Sista dyket var också riktigt bra, vi vill bara dyka igen när vi tänker på dykning. Under alla dyk skulle man göra olika övningar under vattnet. T.ex fylla masken med vatten och kunna blåsa ut det, hur man gör vid olika nödsituationer, ”hitta” munstycket på olika sätt om man tappar de ur munnen och ta av sig hela masken och sen ta på sig den igen. Vi blev helt klart godkända av vår instruktör och hon sa till och med att vår grupp var bland de bästa! Lite innan lunchtid var vi därmed certifierade Open Water Divers! 

Tidig uppgång för morgondyk. Fantastiskt fint! 




Dags att fixa utrustningen! 

Hela vår grupp! Härligt gäng :-) 

Vi firade med god mat på favvorestaurangen! 

Koh Tao blev favoritstoppet i Thailand! 



Sista dagen åkte vi till ön Koh Nang Yuan, 10 minuter från Koh Tao. 





Vi är verkligen förtjusta i Koh Tao! Underbart ställe som vi mer än gärna åker tillbaka till. 




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

trepavift.blogg.se

Hej och välkomna till vår reseblogg. Denna bloggen är till för Dig som vill följa oss när vi är ute på vift ''Down Under''. Vår resa börjar nämligen så långt bort hemifrån man kan komma, Nya Zeeland. Därefter tar vi oss mot Australiens östkust. Resan avslutas i Sydostasien och dess paradisstränder. Hälsningar från Emma, Josefina och Mikaela. Enjoy!

RSS 2.0