Utflyktsdags!

I morse begav vi oss ut på utflykt igen. Upp på moppen och iväg! På schemat stod: 1. Fariy stream 2. Red sand dunes 3. White sand dunes. Någon fariy stream hittade vi inte... Den som låg närmst. Körde som två vilsna idioter fram och tillbaka på vägen där alla sa att de skulle ligga. Gav upp efter X antal felkörningar... Nu styrde vi istället mot the red sand dunes. Fick en mycket bra vägbeskrivning och hittade med en gång! Sanddynerna var inte häpnadsväckande men ändå ganska coolt att de kan finnas mitt ute i ingenstans.


Vi var lite tveksamma över om vi verkligen skulle köra till de vita sanddynerna eftersom att det var hela 3 mil att ta sig dit. Men efter att ha tankat full tank (fett onödigt, men de va var tankkillen tyckte vi skulle ha..) så var de bara att hoppa upp på moppen och köra. Någon vägbeskrivning hade vi inte, denna gången körde vi på magkänsla. Vi bara körde och körde och körde. Hur lång tid tar det att köra 3 mil tänkte vi? Men våra magkänslor visade sig vara mycket bra! Efter ca 40 minuter på moppen och körning i all slags terräng var vi äntligen framme. Med alla ben i behåll! 


På plats hyrde de ut fyrhjulingar som man körde med i dynerna. Vi bestämde oss för att hyra en, dyrt som attan... Men det hade blivit alldeles för jobbigt att gå i den sanden, blåsten och backarna. 




Fyrhjulingen vi hyrde var riktigt läskig att köra med, hjulen gick åt ett håll och styret åt ett. Lyckades fasta i sanden ett par gånger med. Emma körde i en säker hastighet och vi klarade oss även denna gången utan några skador.
Det gick sämre för två asiater som verkade ha noll känsla för de där med hastighet och backar. 


Totalt korkat att tro att man kan gasa ner för backarna, som faktiskt va jäkligt branta. 
Efter 20 minuter i dynerna var tiden ute för vår hyrda fyrhjuling. Upp på moppen igen och 40 minuters körning tillbaka. 7 mils moppekörand känns kan vi tala om... 
Eftermiddagen spenderades på stranden på en varsin solstol som vi norpade åt oss. Tog oss rätten att låna ett hotells solstolar eftersom att det blåste rejält med sand på marken. Ingen som sa åt oss så där låg vi bra! :) 
Nu har vi precis duschat av oss all sand och magarna börjar kurra. Ikväll är vi på jakt efter pasta carbonara, hoppas inte vi blir allt för besvikna! 

Ha en fin januaridag där hemma. Kramis kramis! :) 
Pia
2015-01-18 @ 01:51:17

Säger bara, häftigt tjejer! Ni är grymma! Puss&kram 💕




Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

trepavift.blogg.se

Hej och välkomna till vår reseblogg. Denna bloggen är till för Dig som vill följa oss när vi är ute på vift ''Down Under''. Vår resa börjar nämligen så långt bort hemifrån man kan komma, Nya Zeeland. Därefter tar vi oss mot Australiens östkust. Resan avslutas i Sydostasien och dess paradisstränder. Hälsningar från Emma, Josefina och Mikaela. Enjoy!

RSS 2.0