Vilken jävla flopp...

(Detta skulle egentligen läggas ut igår. Men med ett internet segare än på 90-talet läggs det ut nu istället!)

När ska vi sluta följas av denna ständiga otur... 
Efter en natt i Vientiane, där vi samlade krafter efter helvetesresan, var det bara på't igen. Det var nu dags för oss att ta oss en bit upp i landet till staden Vang Vieng. En resa på 4 timmar. Lätt som en plätt tänkte vi. Men med vägar lika dåliga som ute på landet i Sverige och trångt inklämda i en minibuss hade vi ännu en jobbig resa framför oss. Tack gode Gud för åksjuketabletter!
Laos är ett land som verkligen är olikt Sverige på alla plan. Under vår resa till Vang Vieng såg vi allt från lösa kor, getter och höns på vägarna till slakteri av hönor, barnaga och hundar som satte på varandra precis utmed vägen. Vi är båda två väldigt tacksamma för att vi är födda i det landet vi är och är stolta över att vara svenskar. Om man får lov att säga så... 
Den enda turen vi har haft nu de senaste dagarna är att vi framme i Vang Vieng blev avsläppta precis utanför vårt gursthouse, high five på den! Vi vet inte hur många gånger på denna resan vi lyckats boka ett boende som ingen tycks veta om. 
Det första vi gjorde var att boka en biljett till vårt nästa stopp i Laos. Men vi insåg efter ett litet tag att om vi hade åkt upp dit så hade vi satt oss sjävla i skiten. För från det stället till första stället i Vietnam fanns det inga bussförbindelser. Så det var bara att avboka biljetten och vi har nu lagt om vår resrutt ganska ordentligt. Vi åker till Vietnam redan i morgon bitti! (en resa på 24 timmar...)  
Det andra vi gjorde här i Vang Vieng var att boka en utflykt där vi skulle få se olika grottor, göra de så kallade "tubing" och kayaking ner för floden. Såg fram emot detta väldigt mycket! Tills vi vaknade upp i morse med ca 15 grader och ösregn utanför fönstret. Båda två har legat och frusit hela natten och dragit på sig en förkylning. Så tubing i bikini lockade inte speciellt mycket. Nu ligger vi här på rummet och väntar på att regnet ska sluta ösa ner, så vi kan gå ut och äta! (Det har seriöst regnat från 2 i natt och klockan är nu 11...) 
Längtar mer än mycket efter att komma ner till värmen igen... De här med kyla är inte vår grej ;-) 
Synd att allt som har med denna Laos resan att göra ska skita sig. För det verkar vara ett häftigt land med mycket att se och göra. Men med en budget att hålla och datum att passa så får vi se denna resan lite som en "visa run". 

Grusvägar...

En gata i Vang Vieng, häftiga berg runt om kring. Synd vi missar det. 

Påpälsad med de tjockaste kläderna hon kunde hitta i väskan. 

I Vientiane åt vi däremot på ett jätte mysigt café innan vi åkte till Vang Vieng. Eftersom det är en gammal fransk koloni finns det en hel del franska restauranger och caféer. 

Caesarwrap vad mums!

Nu har vi precis åkt exakt samma roliga väg från Vang Vieng till Vientiane igen. Denna gången fick vi vara med om att köra på en stackars höna. Vardagslivet i Laos! 
Klockan 17 går nattbussen mot Hoi An och Vietnam. Hoppas vi klarar oss undan större problem under resans gång :-) 



Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

trepavift.blogg.se

Hej och välkomna till vår reseblogg. Denna bloggen är till för Dig som vill följa oss när vi är ute på vift ''Down Under''. Vår resa börjar nämligen så långt bort hemifrån man kan komma, Nya Zeeland. Därefter tar vi oss mot Australiens östkust. Resan avslutas i Sydostasien och dess paradisstränder. Hälsningar från Emma, Josefina och Mikaela. Enjoy!

RSS 2.0